Bezienswaardigheden & activiteiten


Gent

Op een boogscheut van Gent

Kamperen in het groen vlakbij het stadscentrum!

Kampeerverblijfpark 't Stropke te Gent is een gezellig kampeerverblijf gelegen vlakbij het historisch stadscentrum van Gent en goed bereikbaar vanuit alle uithoeken van Vlaanderen.

Gent is een gezellige en overzichtelijke stad met een groot aantal bezienswaardigheden op wandelafstand van elkaar; Daarnaast heeft Gent nog tal van andere troeven!

Wilt u graag eens een bezoekje brengen aan die wonderbaarlijke stad? Of bent u op zoek naar een uitstekend restaurantje of een swingend café? Ontdek dan de tips op de website van Visit Gent.


Sport- & Recreatiepark Blaarmeersen

Houdt u van vissen, fietsen, wandelen, zwemmen of sporten? Dan zit u helemaal goed. Op nog geen 100 meter van het kampeerverblijfpark vindt u Sport- en recreatiepark Blaarmeersen.

Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen is een groene parel aan de Gentse Watersportbaan. Vlak bij het historisch stadscentrum van Gent en goed bereikbaar vanuit alle uithoeken van Vlaanderen, is dit park een oasa van rust en een baken van sportactiviteit. Met zijn grote vijver en ontelbare sport- en recreatiemogelijkheden staat de Blaarmeersen garant voor puur plezier. En dat is niet alles! Een sportdag organiseren, een kajaktocht houden, genieten van een lichte lunch op het terras na een dagje sporten? Het kan allemaal. Laat u verlijden door de troeven van de Blaarmeersen!


Gent

Kajaktochten door Gent

Jaarlijks organiseert de Sportdienst Gent begeleide kajak/kanotochten op de Leie:

  • Na het paasverlof tot eind september  
  • Voor groepen van minimum 10 tot maximum 48 deelnemers
  • Start en eindpunt in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen
  • Minimum leeftijd 12 jaar / kunnen zwemmen
  • Gemiddelde duur vijf uur (inclusief pauze)

U vaart langsheen het schilderachtige Afsnee of tot in hartje van de binnenstad.Tijdens een avondlijke fakkeltocht geniet u intens van het feëerieke Gent by Night.Restaurant "De Sneppe"

Op wandelafstand van kampeerverblijfpark 't Stropke bevindt zich restaurant "De Sneppe". Dit is een familierestaurant dat al meer dan 30 jaar voor mooie momenten zorgt. De Italiaanse patron Dino en zijn zoon Carlo selecteren elke dag de beste producten om een (h)eerlijk gerecht op het bord te toveren. Een Belgisch-Frans-Italiaanse keuken met vooral Belgische klassiekers zoals kikkerbilletjes met look, kalfszwezeriken, niertjes en konijn worden hier volgens de regels van de kunst gemaakt. Anderzijds waant u zich op bezoek bij "la mama" met Italiaanse gerechten zoals kalfslever à la Veneta, ossobucco Milanese en verschillende soorten pasta's.

Voor meer informatie bezoek de website www.restaurantdesneppe.be.